Stall Deijfen - blogg

Stall Deijfen - blogg

Beakurs mm!

NyheterPosted by Stall Deijfen Oct 26, 2013 16:09:54
131026

I mitten på oktober så var jag och för första gången Altsar på Beakurs i 4 dagar i Stenbro Eskilstuna. Det gick super bra, Altsar var mycket nöjd med att få all mattes uppmärksamhet i 4 dagar. Ridningen gick också jätte bra även om jag satt rätt löst första dagen.... Vi fick jätte mycket bra övningar att jobba vidare med nu i 6 månader tills nästa kurs i april. Ledordet för kursen var neckextension!!! Bea kunde inte nog säga hur viktigt det är med det på alla hästar men framförallt på unghästar. Med det menas att nosen fram och manken och nacken är i samma höjd så att man stretchar överlinjen ordentligt. Jag kan rabbla 10 st viktiga orsaker till att man variera ridningen hela tiden med NE men det var främst det jag och Altsar jobbade med, även fast jag tyckte att det satt rätt bra innan vi åkte dit så är det en helt annan grej att komma till nytt ställe med en 4-åring och få det att fungera.

Här hemma så har hästarna skött sej galant.

Vanadis och Indra ska åka nästa helg tyvärr, så fantastiskt trevliga hästar som bara har gjort allt rätt.

Sasse 2-årshingsten har jag börjat att hänga på ,det går bra men vi skyndar långsamt för det är en mycket känslig och kvick häst!

Pippi rids för fullt och har även börjat hoppa lite smått uppsuttet, det går jätte bra och hon utvecklas hela tiden åt rätt håll, hon är fortfarande till salu!!

Primus åkte hem idag, också en fantastiskt trevlig ,känslig och mycket ridbar häst som det har gått jätte bra med.

Igår kom det en ny häst från stall av Ena, Laurie av Ena ett 7-årigt sto e:Lauries Crusador ue:Werther hon fick dubbel diplom på 3-årstest. Laurie ska ridas igång efter att ha fått 2 st föl.

På måndag så ska jag åka till Stockholm och hjälpa Sten med Kajsa det ska bli så kul att se dom tillsammanssmiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.