Stall Deijfen - blogg

Stall Deijfen - blogg

Veckan som gått!

NyheterPosted by Stall Deijfen Sep 15, 2012 15:50:49

120915

Då har det gått ännu en vecka...... Har haft hovslagare, sadelprovare och tränare här så det har varit fullt upp + 2 dagars jobb på Robinsson där vi har levt bronsåldersliv i skogen!!

I torsdags så kom Charlotte från sadelmagasinet till mej och vi skulle hitta en sadel till Kajsa(eftersom jag i ett halvårstid har lånat Heidis fantastiska Childric sadel TACK snälla bästa Heidi). Har man ridit i en Childric sadel så är det lite svårt att hitta en som är lika skön.... Men jag lyckades hitta en Prestige som kommer att bli jätte bra!

Jenny som har köpt Alfea skulle också passa på att köpa en sadel. Charlotte hade med ett gäng sadlar till henne men ingen som passade. Vi provade då min gamla Anky sadel som jag köpte till Alegra ( Alfeas mamma) och den passade jätte bra. Sådan mor sådan dottersmiley!!!

Hästarna har skött sej jätte bra. Highlight har jag hängt på nu och i början av veckan så tyckte han att det var jätte läskigt men nu har vi övat varje dag så idag kunde han tom gå med mej hängandes på ryggen utan att svimma, duktig kille!! Något som jag lär mej för varje häst som jag rider in är att man måste skynda långsamt, ger man dom bara tid med att ta allt step by step så blir det oftast inga problem.

Qlara är en känslig dam så henne jobbar jag bara från marken än så länge, en jätte fin häst men mycket jobb och tid kommer hon att kräva om det ska bli bra och det vill vi ju!smiley

Alfea har Jenny mest ridit själv men med min hjälp och det går bra, dom passar varandra jätte fint så det kommer bli så bra i framtiden. Det är också väldigt bra, smart av Jenny att ha kvar sin häst så pass länge hos mej efter det att hon köpte henne. Då har hon god tid på sej att lära känna henne i Alfeas hem miljö + att hon får hjälp med att rida in sej på henne, fler borde göra så speciellt när dom köper unghästar!!

Altsar har jobbat både i skogen och på banan den här veckan. Red ut själv på han i måndags och det var bara att hålla i sej han är som en liten kanon kula kvick som attan men väldigt fin och roligsmiley. I dag så kom min tränare Lena och hjälpte mej från marken med honom, det var jätte nyttigt och jag fick många bra tips.

Red Kajsa för Lena idag också, och hon var riktigt fin!! Jätte kul! Fin i formen och jag kan variera den upp och ner utan problem. Nu har jag ju byggt henne sakta i två år och nu börjar det ge resultat. Det går inte att skynda fram med en så stor häst som Kajsa det håller inte i längden ( det gör det inte med någon häst). Nu laddar vi inför nästa Bea kurs i oktober!!

Åkte till Strömsholm i Söndags och tittade på Riksföl, ett jätte grattis till Hanna och Lena Engvall som kom tvåa med sitt fantastiskt fina sto Celine! Stort grattis till Ekeby stuteri som kom fyra i finalen med sitt fina hingstföl Florican af Ekeby. KULsmiley

I kväll laddar vi för Portugisisk afton i Rotbrunna där Feiran har gått den här helgen.

Hoppas att alla mina kära vänner är nöjda med min resumesmiley hej hej!!